Šprtec Boskovice

12. říjen '11

Oslavy 20. výročí šprtce v Boskovicích

V sobotu proběhly oslavy 20. výročí od prvních gólů, které padly na území Boskovic na šprtcových stolech.

V přátelské atmosféře se neslo celé odpoledne, v Boskovické Orlovně se setkali jak nejmladší aktivní hráči, tak i zakladatelé místního klubu. Především pro bývalé hráče připravii současní aktivní členové klubu prezentaci svých úspěchů a přehlídku získaných pohárů a ocenění, které se jim podařilo vybojovat za posledních 10 let.

Svou podporu této hře přišli vyjádřit i zástupci Domu Dětí a Mládeže v Boskovicích v čele s paní ředitelkou Hanou Kučerovou a vedoucí oddělení Blankou Dokoupilovou, které mají lví podíl na tom, že v roce 2000 vzniknul při DDM kroužek šprtce a začalo tak docházet k odchovu žákovského potěru.

Dalšími významnými hosty byli Jaromíra a Jaroslav Vítkovi, jako zástupci Orla Boskovice, pod jehož křídly boskovicý šprtecový klub působí od roku 2008. Počínaje rokem 2009 se tak díky Orelské pomoci mohla v Boskovicích začít hrát 1. liga družstev, což pro převážně mladé hráče znamená mnoho a mnoho získaných zkušeností.

A co by to bylo za oslavu šprtce, bez hry samotné. Odehrál se tedy turnaj, zařazený do kategorie Expres, do kterého se zapojilo 27 současných a bývalých boskovických hráčů.

U hracích stolů ti starší potvrdili, že i když hokejku nedrželi třeba i 10 let v ruce, svým umem, zkušenostmi a zejména přístupem, mají těm nejmladším stále co dát.

A tak trochu symbolicky vyznělo, že až do samotného finále se probojoval nejlepší boskovický hráč 90. let minulého století Miron Valter, který stanul proti zástupci nastupující generace a současnému nejlepšímu hráči Boskovic Jakubu Davidovi.

Jakub David v zápase potvrdil, že je již „hotový“ hráč, který patří do současné úzké republikové špičky, a finálový zápas a tím i celý turnaj po zásluze vyhrál.

Výsledky turnaje si můžete prohlédnout díky webovým stránkám Unie hráčů stolního hokeje.

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.