Šprtec Boskovice

28. duben '16

V první lize Boskovice stále neprohráli

Letošní druhé kolo první ligy družstev sehrál klub BHK Orel Boskovice v Praze. Hrálo se v klubovně domácího mužstva Prague NHL, trojici účastníků doplnila WIP Reklama Dobrá Voda.

Právě proti Dobré Vodě sehráli boskovičtí první utkání. V prvních kolech Boskovice na soupeře ztrácely pár bodů, následující zápasy se jim však podařilo obrátit ve svůj prospěch, tempo srovnali a rovnocenné výsledky tak vedly ke konečné remíze 10:10. Ačkoliv se jednalo o již třetí remízu z celkem tří sehraných zápasů Boskovic (viz první kolo, 8:8 s BHC Dragons Modřice a 9:9 s BHC StarColor Most), byla velmi cenná, jelikož tak vzali první bod doposud stoprocentní Dobré Vodě.

Po prvním náročném utkání Boskovice čekal odpočinek v podobě dohledu nad utkáním Prague NHL proti WIP Reklama Dobrá Voda.Domácím se nepodařilo se soupeři držet krok, což vedlo k výsledku 7:12 v jejich neprospěch.

V posledním utkání Boskovice čelili Prague NHL a bylo stejně jako to předchozí velmi vyrovnané až do samého konce. Terpve v pátém a zároveň posledním kole se rozhodlo o konečném výsledku 9:7 ve prospěch Boskovic, které tak dosáhly první výhry sezony.

Neskutečný výkon předvedl stabilně nejlepší hráč boskovického celku Jakub David, který nevynechal jediný zápas a z celkových deseti zápasů ve všech desíti zvítězil! Zasloužil si tím uznání v podobě titulu hráče kola (stejný hrací den zápasí dalších 6 celků na 2 místech republiky), navíc celém týmu zajistil, že se v současné době BHK Orel Boskovice pohybuje na třetí příčce ligové tabulky. Jakub tak stojí v čele statistiky jednotlivců soutěže (19 zápasů z toho 15 výher, 3 remízy a 1 prohra) a jistě si spravil chuť po nepříliš vydařené účasti na Mistrovství světa, kde předchozí víkend obsadil sedmou příčku.

BHK Orel Boskovice dále reprezentoval Bohumil Feruga, Petra Zajíčková, Dominik Fiala, Petr Vyoral, Ondřej a Josef Procházkovi a Vít Vondál. Všechny je čeká náročný úkol, udržet se v ligové tabulce na jednom z prvních tří míst, které zaručují účast ve finále soutěže. Další boje je čekají 21. května na domácí půdě boskovické Orlovny, kdy hostují průběžného lídra SHL SDS EXMOST Brno a Sokol Stochov, tak držme palce!

Text Dominik Fiala, foto Petr Vyoral

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.