Šprtec Boskovice

11. listopad '21

TURNAJ KE 30. VÝROČÍ

V sobotu 6. listopadu proběhly oslavy 30. výročí od prvních gólů, které padly na území Boskovic na šprtcových stolech. V přátelské atmosféře se neslo celé odpoledne. V Boskovické školičce TJ Rytmusu se setkali jak nejmladší aktivní hráči, tak i bývalí hráči, kteří hráli v 90. letech.

Především pro bývalé hráče připravili současní aktivní členové klubu prezentaci svých úspěchů a přehlídku nástěnek plných fotek. Mezi významnými hosty patřil Martin Budiš, Petr Feruga, Adam Ryšávka, Tomáš Sychra, Bohumil Feruga a Josef Procházka sen., kteří reprezentovali boskovický klub v 90. letech. Velký podíl pro zachování klubu patří právě mistru Evropy Bohumilu Ferugovi, který vedl klub poctivých 20 roků a vychoval v Boskovicích mnoho nových a vynikajících hráčů, např. Jakuba Davida, Víťu Vondála, Jakuba Ošlejška, Ondřeje Procházky, Michala Odehnala, Vojtěcha Davida, Romana Kováře, Davida Grénara nebo třeba Josefa Procházky juniora.

A co by to bylo za oslavu šprtce, bez hry samotné. Odehrál se tedy turnaj, zařazený do kategorie ČP 12, do kterého se zapojilo celkem 53 hráčů. Turnaje se zúčastnili nejen boskovičtí borci, ale také hráči z Modřic, Bohunic, Břeclavi, Mutěnic, Ostravy a Mostu. Letošní ČP 12 vyhrál bohunický hráč Martin Vrána, který jako jediný účastník neutrpěl žádnou porážku. Na druhém místě se umístil Miroslav Škorpík z Modřic a bronzovou příčku si odnesl Vojtěch Brauner z Kohoutovic reprezentující Břeclav. Kromě 3. třetího místa si odnesl také plaketku za nejlepšího juniora. Cenu za nejlepšího mladšího žáka vyhrál Michal Mokruša (ŠPRTI Mutěnice). Trofej za staršího žáka získal Marek Těšitel (BHC Most) a pohár za nejlepší ženu si odnesla Veronika Kovářová (Šprtmejkři Ostrava).

Nejlepším boskovickým hráčem se stal Bohumil Feruga, který se umístil na krásné 5. pozici. Hned za ním na 6. příčce se umístil Jakub David. Další boskovičtí hráči se umístili následovně: Roman Kovář 11. místo, Jakub Ošlejšek 12. místo, Ondřej Procházka 18. místo, Vít Vondál 19. místo, Vojtěch David 24. místo, Josef Procházka junior 25. místo, Jakub Polák 30. místo, Adam Ryšávka 36. místo, Mojmír Stloukal 37. místo, Antonín Frajt 40. místo, Dominik Fiala 43. místo, Šimon David 50. místo a Tomáš Sychra 51. místo.

Po turnaji následoval mezinárodní evropský pohár družstev WTHA. Tým Boskovic ve složení Jakub David, Bohumil Feruga, Josef Procházka junior, Jakub Ošlejšek a Ondřej Procházka nestačil po vyrovnané bitvě na tým Dragons Modřice výsledkem 3:1 a odnesl si překrásné 2. místo.

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.