Šprtec Boskovice

6. říjen '22

ČESKOMORAVSKÝ POHÁR – 2022

V sobotu 24. září 2022 se v Břeclavi konal největší turnaj družstev, který nese název Českomoravský pohár. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 12 týmů.
A mezi nimi figuroval také tým BHK IQ Boskovice ve složení Mojmíra Stloukala, Dominika Fialy, Romana Kováře a jeho manželkou Veronikou Kovářovou.

Hrálo se švýcarským systémem a nejlepších 5 týmů postupovalo do nedělního finále. Boskovicím se v sobotním semifinále neskutečně dařilo, když z 8 zápasů měli na kontě celkem 6 výher, 1 remízu a 1 prohru. Po téhle statistice se Boskovické družstvo kvalifikovalo na úžasném 2. místě a postoupilo do nedělního finále.

Skvělý výkon se v nedělním finále Boskovickému celku bohužel nepodařilo zopakovat. Hned v prvním zápase prohráli s celkem Kverulant team jasně 0:7. Druhé utkání sice Boskovice dokázali vyhrát nad Fluke Kohoutovice 4:1, ale potom v následujících dvou zápasech nedokázali se soupeři držet krok a obě utkání prohráli. Ve třetím zápase prohráli s Dragons Modřice 1:4 a ve čtvrtém utkání s týmem Doudeen Team 1:6 a umístili se na nepopulárním 4. místě.
S prázdnou ale Boskovice nakonec neodjely. Od pořadatele převzali pohár za nejlepší tým turnaje, který v sestavě neměl ani jednoho prvoligového hráče.

Letošní Českomoravský pohár vyhrál jednoznačně Doudeen Team, který za celý víkend neprohrál ani jeden zápas. Na 2. pozici se umístil celek Dragons Modřice a bronzovou 3. příčku ukořistil Kverulant Team.

Statistiky jednotlivých hráčů v Českomoravském poháru:

  1. místo – Veronika Kovářová (18 zápasů = 6 výher – 7 remíz – 5 porážek)
  2. místo – Mojmír Stloukal (16 zápasů = 6 výher – 4 remízy – 6 porážek)
  3. místo – Dominik Fiala (13 zápasů = 4 výhry – 4 remízy – 5 porážek)
  4. místo – Roman Kovář (13 zápasů = 4 výhry – 1 remíza – 8 porážek)

Ještě stojí za zmínku, že i když se Boskovice neumístili na stupních vítězů, tak jim patří velká gratulace za skvělý výkon a že se jim podařilo probojovat až do finále. Obzvlášť, když hráli v sestavě bez největších opor z 1. ligy (např. Jakuby Davida, Bohumila Ferugy a nebo Jakuby Ošlejška).

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.