Šprtec Boskovice

22. duben '23

ČP 24 MODŘICE – MEMORIÁL MUDr. JIŘÍHO VENTRUBY

V sobotu 15. dubna se uskutečnil v Modřicích turnaj ve šprtci, který byl zařazen do kategorie ČP 24 a zúčastnilo se celkem 114 hráčů a hráček z celé republiky. Tento turnaj se konal na počest zakladatele českého šprtce a legendárního hráče, který za svou kariéru vyhrál celkem 4x titul mistra republiky (1980, 1985, 1986, 1992). Do Městské sportovní haly v Modřicích se sjeli nejen aktivní hráči, ale i bývalí hráči a veteráni, kteří hráli šprtec závodně v 80. a 90. letech a na počátku nového tisíciletí. Byli to např. Gerhard Cesar (SHL Brno), Petr Wolf (Uherčice), Martin Mareš (Šprtmejkři Ostrava), Marek Furch (Uherčice) Petra Mátlová (BHC Radošovice), Karel Horák jun. (SHL Brno), Martin Kučera (SHL Brno), Michal Celý (Dragons Modřice), Roman Juříček (Prague NHL) nebo pořadatel turnaje Dalibor Kyzlink (SHL Brno).

Samozřejmě na tomhle turnaji nesměla chybět také účast boskovických hráčů. Dojelo celkem 5 reprezentantů z Boskovic a hned dva z nich bojovali do posledního kola o stupně vítězů. Nejblíže vítězství měl boskovický reprezentant Jakub Ošlejšek, který v posledním kole narazil na Martina Vránu z Bohunic. Zápas měl dobře rozehraný, když nad ním vedl 2:0, ale Vránovi se dvoubrankové manko podařilo dorovnat na 2:2. Ošlejšek měl ještě možnost, jak tento finálový zápas vyhrát, když v koncovce utkání jel samostatný nájezd. Bohužel samostatný nájezd neproměnil a tenhle zápas skončil remízou 2:2. Druhý zápas o stupně vítězů sehrál boskovický borec Jakub David proti Simonu Kaňovi z Břeclavi. Tohle utkání se našemu reprezentantovi vůbec nepovedlo a prohrál 0:2.

Celkové 1. místo se přiklonilo Martinu Vránovi (THE Orel Bohunice), který ze 7 zápasů neprohrál ani jedno utkání. Na 2. místě se umístil boskovický hráč Jakub Ošlejšek. Za vítězem zaostal o pouhé 2 pomocné body. A bronzovou 3. příčku vybojoval Simon Kaňa (Gunners Břeclav). Do nejlepší TOP 10 se probojovali ještě 2 hráči z Boskovic. Byli to Petra Zajíčková, která se umístila na 5. místě a odnesla si trofej pro nejlepší ženu turnaje a Josef Procházka junior, který skončil na 10. místě.

Další hráči z Boskovic dopadli následovně: Jakub David (11. místo) a Bohumil Feruga (22. místo).

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.