Šprtec Boskovice

21. leden '13

Boskovický šprtec začíná sezonu

Novinkou letošní sezony v soutěžích jednotlivců jsou turnaje kategorie ČP12 a vyšší hrané tzv. švýcarským systémem. Ten účastníkům zaručuje stejný počet odehraných zápasů, navíc bez prodloužení, což přináší i kratší hrací dny. U nás na Moravě se tak prvně hrálo v neděli 20. ledna 2013 na turnaji Dragon Cup v Brně. Jak se vedlo našim účastníkům jistě brzy zveřejníme. U nás se sehrál jeden menší, a to Zimní pohár.

Hrál se o den dříve v místní Orlovně za účasti 16 boskovických hráčů, a to již po patnácté. Za tuto slušnou tradici vděčíme Bobu Ferugovi, kterému se podařilo oslovit jak místní zkušené borce, tak účastníky ním vedeného kroužku Domu dětí a mládeže či příležitostné hráče.

Svoje kvality a herní vyhranost prokázali současní aktivní hráči boskovického týmu. Trošku překvapením v oficiálních výsledcích je až 6. místo momentálně nejlepšího hráče Boskovického Orla – Jakuba Davida. Na stupních vítězů ho však zastoupil jeho bratr Vojtěch David, který obsadil třetí příčku. Až do posledního kola pomýšlel na stupeň nejvyšší Michal Odehnal, v tom však „pouze“ remizoval s Bobem Ferugou, čímž právě svému soupeři přepustil první příčku. Právě Bob Feruga prošel celým turnajem jako jediný bez porážky a získal tak putovní pohár pro vítěze. Nejlepším žákem byl na 9. místě jeho syn Jan Feruga.

Komentáře

Další aktuality naleznete v archivu.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.