Šprtec Boskovice

Boskovický šprtec v roce 2015

První liga družstev

V této sezoně bylo účinkování klubu v 1. lize družstev přerušeno a to z důvodů získání větší motivace jednotlivých hráčů a větší vyhranosti celého týmu do dalších sezon.

Druhá liga družstev

Ve 2. lize družstev zastupovaly klub BHK Orel Boskovice hned dva týmy.

Boskovické B-čko, složené převážně z boskovických nadějí obsadilo v konkurenci 11 týmů ve své skupině (druholigové skupiny jsou dvě v celé ČR) velmi pěkné 4. místo. Právě hráči věkem ještě žáci nebo junioři dokázali v zápasech mnohokrát podpořit úspěch týmu body ze zápasů s mnohem zkušenějšími soupeři.

Nejvíce bodů pro tým za celou sezonu ve 2. lize družstev nasbíral Bohumil Feruga (63 bodů) před Dominikem Fialou (55) a Vojtem Davidem (37). Za nimi podle získaných bodů následují: Jan Feruga, Mojmír Stloukal a Tomáš Paulík.

Boskovické A-čko, ve kterém startovali hráči s prvoligovými zkušenostmi, bylo od začátku soutěže pasováno do role hlavních favoritů. Toto očekávání hráči beze zbytku naplnili, když druholigovou skupinu impozantně ovládli (20 zápasů – 19 výher a 1 remíza, bez porážky!!) a postoupili tak do Druholigového finále.

Nejúspěšnějším hráčem týmu v průběhu celé sezony byl Josef Procházka (62 bodů) před bratrem Ondrem (48) a Jakubem Davidem (47). Dále tým reprezentovali podle získaných bodů Vít Vondál, Jakub Ošlejšek, Michal Odehnal, Roman Kovář a David Grénar.

Druholigový pohár

Výsledky v moravské skupině se boskovický A-tým probojoval do klání 5 nejúspěšnějších druholigových celků (3 z moravské a 2 z české skupiny). Toto klání se odehrálo začátkem listopadu v Praze. Po velice vyrovnaných utkáních a po ne zrovna šťastném dnu přivezli hráči do Boskovic pohár za 3. místo. Z týmu v Praze nejlépe zahrál Vít Vondál, dále podle získaných bodů reprezentovali: Ondřej Procházka, Josef Procházka, Jakub Ošlejšek a Roman Kovář.

Českomoravský pohár

V poslední týmové soutěži – Českomoravském poháru družstev, který se uskutečnil v Brně,  boskovičtí hráči v letošní sezoně startovali v konkurenci 25 družstev hned se třemi týmy.

Boskovické „C-čko“ jelo hlavně sbírat zkušenosti. Pod vedením kapitána týmu Davida Grénara hráli pouze žáci. I přes solidní výkon Jana Ferugy (6-1-2) to celkově stačilo na 24. příčku. Dále byli součástí týmu Mojmír Stloukal a Tomáš Paulík.

A-týmu, který byl pasován na postup do finále, se soutěž nepovedla – obsadil konečnou 8. příčku. V týmu ve složení Josef Procházka, Jakub David, Bohumil Feruga a Dominik Fiala nikdo vyloženě nezklamal, ale také nikdo nezazářil.

Co nedokázal „A-tým“, povedlo se boskovickému „B-čku“. Ve složení Vít Vondál, Michal Odehnal, Ondřej Procházka a Roman Kovář. Po solidních výkonech si v sobotním semifinále čtvrtým místem zajistil postup do nedělního finále. Zde však dobré výkony již nedokázali hráči zopakovat a po třech porážkách a jen jedné výhře obsadili konečnou 4. příčku.

Soutěže jednotlivců

Do místních soutěží a turnajů jednotlivců se v uplynulé sezoně zapojilo cca 25 boskovických hráčů stolního hokeje, z toho bylo 12 hráčů mladších 19 let. Boskovické turnaje vyhráli Josef Procházka (boskovické MS), Bohumil Feruga (Zimní pohár), Jakub David (Světový pohár) a Vít Vondál (Mikulášský pohár). Místní ligovou soutěž vyhrál Bohumil Feruga (jaro) a Vít Vondál (podzim). Putovní pohár pak vlastnil Bohumil Feruga (jaro) a Josef Procházka (podzim).

Na turnajích jednotlivců, které se započítávají do Českého poháru se objevilo v roce 2015 celkem 18 boskovických hráčů. Hned třem hráčům z Boskovic se podařilo na některém z turnajů Českého poháru zvítězit.

Umístění na stupních vítězů boskovických hráčů v uplynulé sezoně:

  • Jakub David – 2 × 1. místo, 2 × 2. místo, 1 x 3. místo
  • Josef Procházka – 2 × 1. místo, 1 × 3. místo
  • Bohumil Feruga – 1 × 1. místo

V konečném pořadí Českého poháru 2015 (bodovalo 678 hráčů) dokázal opět své kvality Jakub David – skončil celkově na 3. místě (v kategorii muži – také 3. místo). Toto umístění mu zajišťuje účast na Mistrovství světa, které se uskuteční v roce 2016!!!

Umístění dalších boskovických hráčů v celkovém pořadí Českého poháru a ve své kategorii:

  • 14. Bohumil Feruga (muži – 14.)
  • 22. Josef Procházka (muži – 22.)
  • 26. Dominik Fiala (muži – 25.)
  • 46. Mojmír Stloukal (st. žáci – 2.!!!)
  • 255. David Grénar (muži – 130.)
  • 375. Vojtěch David (junioři – 27.)
  • 406. Jakub Ošlejšek (muži – 176.)
  • 420. Tomáš Paulík (st. žáci – 91.)
  • 433. Ondřej Procházka (muži – 182.)
  • 501. Roman Kovář (muži – 197.)
  • 526. Vít Vondál (muži – 205.)
  • 556. Jan Feruga (junioři – 39.)
  • 576. Jan Maleček (ml. žáci – 153.)
  • 610. Mojmír Svěrák (muži – 221.)
  • 623. Radek Maleček (st. žáci – 132.)
  • 643. David Konečný (st. žáci – 116.)
  • 657. Martina Ferugová (ženy – 59.)

Mistrovství ČR

Na Mistrovství ČR, které se konalo na severu Moravy, v Ostravě, se podle výsledků Českého poháru z boskovických hráčů kvalifikovalo celkem 5 hráčů. V kategorii starších žáků to byl Mojmír Stloukal, který však z důvodu nemoci do Ostravy neodcestoval. Zastoupení měl tedy klub z Boskovic pouze v kategorii mužů. Nejlépe se podle očekávání dařilo Jakubu Davidovi, který opět potvrdil příslušnost k absolutní republikové špičce a skončil těsně pod stupni vítězů na 4. příčce. Dalším zástupcům boskovického klubu se již tak nedařilo. Josef Procházka obsadil 12. místo, Bohumil Feruga 22. a Dominik Fiala pak 27. místo.

Kalendář událostí

Turnajový program

Program na řízení šprtcových turnajů ke stažení: Windows verze, macOS verze.


Aktuální verze 1.3.0 zavádí kategorii Veteráni a aktualizuje seznam klubů.

Spolupráce

Facebook Šprtec Boskovice

Odkazy

Poslední články

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. Administrace.